ویزیت و درمان در رفتگی و پیچ خوردگی مفاصل در منزل

ویزیت و درمان در رفتگی و پیچ خوردگی مفاصل و عضلات در منزل دو مبحث جدا از هم میباشد که بصورت مجزا به هر دو موضوع میپردازیم.

ویزیت و درمان پیچ خوردگی در منزل

شاید عارضه رگ به رگ و پیچ خوردگی برای شما یا آشنا های شما حادث شده باشد. در مواقعی که مچ پا ،دست و دیگر مفاصل به‌ طور ناگهانی پیچ بخورد، این آسیب رخ می‌دهد.علت این صدمه، کشیدگی یا پاره شدن لیگامان و رباط (نوار فیبری و قوی از بافت، شبیه طناب ) اطراف آن مفصل میباشد. رباط ها دو یا چند استخوان را در یک مفصل به یکدیگر وصل کرده باید توجه داشت رباط‌ ها دارای دامنه حرکتی خاصی هستند کشش محل متصل شدن عضلات به استخوان باعث ایجاد درد در مفصل و عضله میشود.

اگر پارگی در حد زیاد باشد و حتی لیگامان به طور کامل پاره شود، افزایش آب میان بافتی و مایع مفصلی در آن محل اسیب دیدگی ایجاد میشود. بیمار درد، تورم و حتی کبودی ( خون مردگی ) را تجربه میکند و میزان صدمه به اندام بسته به میزان کشیدکی ربات ها و یا پاره گی لیگامان های دارد. هچنین در افرادی که نرمی استخوان یا دارای وزن زیاد می باشند بیشتر دیده شده.

زمانی که این آسیب شدید باشد متورم شدن، درد و خون مرگی در سطح وسیعی نمایان شود باید از ماساژ، کشیدن و درمان های خانگی اکیدا پرهیز کرد. زیرا ممکن است پارگی کامل در آن بافت رخ دهد و بیمار نیاز به جراحی داشته باشد. برای تشخیص و درمان به پزشک ارتوپدی مراجعه شود.

گروه ارتوپدی بهپور طب آماده ویزیت در منزل و همچنین خدمات پزشکی آنلان است.

معمولا پیچ خوردگی در نقاطی از بدن اتفاق می افتد که بیشتر در معرض سقوط، حرکات ناگهانی و ضربه خوردن است مانند کتف، مچ پا، زانو، ارنج و مچ دست.

پیچ خوردگی مچ، کتف دست و ارنج : در مواقع زمین خورن وقتی از دست ها برای تعادل با شدت به زمین برخورد میکند، هنگامی دست زیر بدن یا سر قرار میگیرد زمان خوابیدن، کشیدن یا برداشتن ناگهانی اجسام

پیچ خوردگی مچ پا و زانو : هنگام حرکات ورزشی،دویدن، زمین خوردن، بالا پایین آمدن از پله ها با شتاب و زمان حرکت و تغییر مسیر انی دادن. راه رفتن در زمین نا هموار

علائم پیچ خوردگی

درد و کبودی ( خون مردگی )

از دست دادن توانایی در حرکت کردن

درد وبی ثباتی، در مفاصلی که متحمل وزن مانندمچ پا و زانو.

هنگام حرکات چرخشی مفصل

می توان پیچ خوردگی را از نظر اسیب دیدن به سه دسته تقسیم کرد

کشیده شدن مختصر رباط

کشیدگی رباط و پارگی محدود رباط

پاره شدن تمامی درباط در مفصل

ویزیت و درمان در رفتگی و پیچ خوردگی

راه های جلوگیری از پیچ خوردگی

استفاده از کفش مناسب برای انجام فعالیت‌های ورزشی

انجام تمرینات تقویتی مچ پا

استفاده از نوار یا باند برای مچ پای ضعیف هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی

انجام ورزش و بازی در محلی که هیچ‌گونه چاله یا مانعی نداشته باشد

مراجعه به دکتر مچ پا در صورت وجود مواردی مانند انحراف شست یا صافی کف پا

درمان خانگی پیچ خوردگی یا رگ به رگ شدن مفاصل

روش اول

دو قاشق غذاخوری پودر زردچوبه، یک قاشق غذاخوری آب لیمو و کمی آب گرم را مخلوط کنی

خمیر را روی مچ پا قرار داده و این قسمت را با باند ببندید؛

یک هفته این کار را تکرار کنید و هر ۱۰ ساعت یکبار خمیر را عوض کنید.

روش دوم

یک فنجان نمک اپسوم را داخل وان آب گرم بریزید؛

برای مدت ۳۰ دقیقه پای خود را داخل آب قرار دهید؛

این کار را به مدت ۳ الی ۴ روز و روزانه دو بار انجام دهید.

درمان و بهبود درد کمر و رگ به رگ شدن کمر در خانه، استراحت مهم‌ترین عامل است. حمام آب گرم ، کیسه‌ی آب گرم برای بسیاری از بیماران لذتبخش و التیام است از ماساژ دادن افراد نابلد، خودداری کنید.

چه زمانی به دکتر ارتوپد مراجعه کنیم

اگر محل رگ به رگ شدن در چند روز بعد بهبود پیدا نکنند

اگر کبودی، ورم و درد بیش از حد معمول است.

پای خود بر روی زمین قرار میدهید درد غیر قابل تحمل دارید

درد، کبودی والتهاب به جای کمتر شدن بیشتر می‌شود

ویزیت و درمان دررفتگی مفاصل در منزل

هنگامی که دو استخوان از مفصل شان جدا میشوند به این اسیب دیدگی، دررفتگی ( گلنوهومرال  ) گفته میشود. در آن ناحیه تورم و درد ایجاد شده و عملا حرکت ان عضو غیر ممکن یا به سختی انجام پذیر است. شایعه ترین این اسیب در قسمت های لکن، انگشتان دست و پا، کتف ( شانه ها دست )، زانو، مچ دست و پا ( قوزک پا ) و فک پایین صورت است. به دررفتگی سطحی( سابلوکساسیون  ) می‌گویند

فقط قسمتی از دو ستخوان از مفصل جدا شده که بعد مدتی خودبه خود بجای اولیه برمیگردند و جای نگرانی نیست. در نوع دوم استخوان کاملا از مفصل جدا شده و گاهی نیز به تاندون، غضروف و رباط ها نیز صدمه وارد میکنند و گاهی نیاز به جراحی میباشد که باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کرد.

ویزیت در منزل ارتوپدی بهپور طب آماده خدمات در منطق شمال، شرق و غرب تهران میباشند

ویزیت و درمان در رفتگی

در رفتگی زانو در کشکک زانو بندرت انفاق می افتد، اما می‌تواند عارضه جدی‌تری نسبت به دگر مفصل‌ها ایجاد کند. به این دلیل که کل مفصل زانو دچار در رفتگی می‌شود و با پارگی رباط همراه است .حوادثی نظیر زمین خوردن، برق گرفتگی، تشنج و یا ورزش هایی مانند کشتی، بسکتبال و فوتبال آمریکایی از علت های اصلی در رفتگی شانه هستند.

در رفتگی مچ دست معمولا هنگام در تصادف یا ورزش به سبب فشار زیاد به موچ ایجاد شده مفصل آن از جای خود بیرون میاید و امکان دارد  استخوان، تاندون و اعصاب هم صدمه ببینند.

در رفتگی شانه و کتف یا گلنوهومرال جزء شایعترین نوع دررفتگی است. در این وضعیت سر استخوان بازو از حفره آن خارج می‌شود. این عارضه در قسمت کتف اتفاق میفتد. گاهی در این ناحیه دررفتگی آکرومیوکلاویکولار به وجود می‌آید. این عارضه مربوط به مفصلی است که ترقوه را به آکرومیون متصل می‌کند. هنگامی که شانه، به دلیل آسیبدیدگی ،به طرف جلو در میرود، گوی (سر استخوان) با زور از مفصل (کاسه) خارج میشود.

این باعث پاره شدن لابروم، کپسول و لیگامنتها در جلوی شانه میشود. به این وضعیت »ضایعه بانکارت« گفته میشود. در اینجا، سر هومروس (گوی) حرکت کرده و روی لبه جلویی گلنوئید (کاسه) قرار میگیرد که این باعثبه وجود آمدن یک فرو رفتگی (خوردگی) بر روی گوی میشود. به این وضعیت ضایعه هیل ساکس میگویند.

شانه متحرک ترین مفصل و متصل کننده اندام فوقانی به تنه است. شانه متشکل از دو استخوان اصلی کتف و ترقوه، سه مفصل و همچنین دو گروه عضله خلفی و قدامی است. مفصل شانه عبارتند از بازو، مفصل کتف و ترقوه، مفصل ترقوه و جناغ.

شانه ناپایدار  در اثر دررفتگی مکرر  شانه رخ میدد . اگر یکبار هم این اسیب ایجاد شود این احتمال وجود دارد مستعد دررفتگی ناپایدار شوید.

دررفتگی آرنج بسیار شایع است. وزمانی رخ میددکه روی بازو بیفتید ممکن .همچنین در اثر ضربه شدید شکستگی و آسیب عصبی ایجاد می‌شود. وقتی مفصل آرنج از جای اصلی خود خارج می‌شود، درد زیادی در ان منطقه احساس میشود و مسدوم  نمی‌توان آرنج را تکان داد.

در رفتگی مچ پا آسیب شدید به مچ پا ممکن است باعث در رفتگی مچ پا شود. و احتمال پارگی رباط‌ های مچ پا به وجود می آید. در تصادف ، زمین خودن  و حرکات ورزشی، بد قدم برداشتن هنگام دویدن و در زمین های نا هموار این مصدومیت بیشتر است.

در رفتگی فک اسیبی است ک در اثر ضربه، باز شدن دهان بیش‌ از حد، عمل دندانپزشکی، خمیازه‌ کشیدن، استفراغ یا گاز زدن مواد خوراکی با ابعاد بزرگ روی دهد. که درد شدید و تورم ایجاد می‌کند و امکان دارد دهان بسته نشود.

دررفتگی لگن یا ران در اثر ضرب شدید ایجاد میشود. که سر استخوان ران از حفره آن خارج شدهاست.عوامل شایع در این اسیب دیدگی برخوردزانو با داشبورد ماشین در تصادف می باشد. زمین خوردن از ارتفاع زیاد و یا آسیب های ورزشی، از دیگر علل دررفتگی ران هستند. نوع خاصی از در رفتگی لگن وجود دارد که مادرزادی است. این عارضه برخی نوزادان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در فیتینگ لگن نوزاد ایجاد  ( ژنتیکی، هورمونی یا مکانیکی )می‌شود.

در رفتگی انگشت دست و پا معمولا مفصل مرکزی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. زمانی که انگشت کشیده شود یا ضربه بخورد و به عقب بازگردد، در اثر بازی با توپ یا زمین‌خوردن دررفتگی انگشت دست و پا حادث میشود.

در رفتگی ناف یا افتادگی ناف اسیبی است که با دررفتگی مفاصل متفاوت میباشد. در این نو دررفتگی عضلات ناف جا به‌ جا می‌شوند، که در اثر بلندکردن اجسام سنگین، پریدن یا استرس ایجاد رخ میدهد. سردرد، بی‌حالی و دل پیچه از نشانه های این بیماریست .

علائم شایع در رفتگی مفاصل

از جا بیرون آمدن مفاصل یا تغییر شکل ظاهر عضو در رفته

تورم یا کبودی

درد شدید

ناتوانی در حرکت دادن مفصل

اسپاسم عضلات اطراف مفصل

بهپور طب با بهترین پزشک های ارتوپد ی تهران

درمان در رفتگی مفاصل

معاینه بالینی و سپس تصوریر برداری

برای درمان در رفتگی باید درد تسکین پیدا کند. از این رو پزشک داروهای مسکن و ضدالتهاب تجویز می‌کند.

برای کاهش درد و تسریع بهبودی باید مفصل بی‌حرکت بماند. پزشک باید از آتل یا بانداژ استفاده کند تا مفصل تکان نخورد.

در برخی موارد پزشک متخصص ارتوپد یا فیزیوتراپیست می‌توانند مفصل را در سریع‌ترین حالت به‌جای قبلی خود بازگردانند. برای این کار نیازی به بیهوشی نیست.

در موارد نادر مانند دررفتگی‌های مکرر یا آسیب به استخوان، ماهیچه یا تاندون‌ها باید جراحی تحت بیهوشی انجام شود. مواردی مانند تثبیت مفصل، بازسازی بافت آسیب‌دیده یا آرتروپلاستی (تعویض مفصل با پروتز) ازاین‌دست جراحی‌ها است

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی در منزل گروه ارتوپدی بهپور طب

2 نظرات
  1. فرشاد می گوید

    روز بخیر
    مچ دست من پیچ خوده باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنم

    1. پزشک ارتوپد می گوید

      سلام
      در صورتی که التهاب و درد شدید دارید و نمیتوانید مچ دست تان حرکت بدهید بله

ارسال یک سوال

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.